Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Thai tonhalpogácsa

2014.02.26. 19:34 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

Hétköznapi egzotikum.

 

Mi kell hozzá?

A pogácsához:

  • 2 darab 80 grammos tonhalkonzerv
  • ujjnyi gyömbér
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 darab tojás
  • kenyérliszt (vagy liszt és élesztő, de nagy bevásárló központokban van így együtt kenyérliszt néven)
  • oliva olaj
  • 1 darab lime
  • só, bors, chili por

A majonézes káposzta salátához (leánykori nevén coleslaw saláta)

  • 1 csomag szeletelt káposzta keverék (lila, fehér, sárga és van benne némi sárgarépa is)
  • majonéz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ecet
  • cukor
  • oliva olaj

A zöld salátához:

  • negyed kígyóuborka
  • negyed piros kaliforniai paprika

Mikor készül? Mennyi ideig?

20 perc alatt megvan, szóval bármikor. Szerintem még reggelire is kiváló, de hidegen is fogyasztható, így szendvics alapanyagnak is tuti. Ha nem rakjuk bele a chilit meg a gyömbért akkor gyerekek is szivesen megeszik és sokkal finomabb mint a bolti halpogácsa, ráadásul ez tudjuk miből van ami nem feltételnül hátrány.

Hogyan készül?

Vastag aljú serpenyő mehet a gázra, legnagyobb rózsa, legnagyobb láng (panelban, máshol elég a közepes is, itt most nem kell izzania, mint a steaknél). Ha csinálunk rizst is azt tegyük oda előbb (kis fazék, kevés olaj, egy bögre rizs, pirul, másfél bögre rizs, forr, minimum láng, fedő, kevergetés, elzár, fedő marad).

Egy közepes keverőtál is kelleni fog. Ebbe üssünk bele két tojást és verjük is fel. Szedjünk rá két púpozott evőkanál lisztet. A cél, hogy egységes állagú, de folyós masszát kapjunk. Nyissuk ki a konzerveket és öntsük őket a tojásos liszthez. Keverjük el alaposan, és tegyük ezt minden egyes hozzávaló után! Chili por (izlés dolga, én két kiskanállal szoktam), reszeljük bele a gyömbért, szintén reszljük a masszához egy keveset a lime héjából, majd facsarjuk rá a levét is. Aprítsuk fel a zöldhagymát. Mármint aprítsuk. Nagyon apróra. Ha megvan mehet a pogácsa tésztához az is. Löttyintésnyi oliva olaj, só bors. Ha kicsit felhigult közben bátran adjunk hozzá kevés lisztet még. Akkor jó az állaga, ha kanállal könnyen merhető, folyós. 

A serpenyőnk már meleg a sütőnk még nem, kapcsoljuk hát a minimum minimumára a grillt (ha nincs az se baj de akkor is legyen minél kisebb a sütő hőfoka). Löttyintsünk egy kevés oliva olajat a serpenyőbe, oszlassuk szét majd szépen merjünk a masszából a serpenyőbe. Egy pogács az kb. egy evőkanálból van meg. Ne ragadjanak össze és jegyezzük meg a sorrendet amiben betettük őket, ez azért fontos, mert roppant gyorsan sül, így kb egy perc után már forgathatjuk is meg őket ugyanabban a sorrenben ahogy a serpenyőbe kerültek. Ha mindkét oldaluk aranybarna tegyük ki egy hőálló tálba. Süssünk amíg elfogy a tészta. Ha kész tegyük őket a grill alá a lehető legalacsonyabbra. Így nem sülnek tovább de leheletnyit roppanós lesz a külsejük.

A paprikát és az uborkát vágjuk fel hosszában vékonyra, majd aprítsuk össze durván. Keverjük el, és ez kész is.

A coleslawhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és öntük egy kisebb keverőtálba. Mehet bele a káposzta mix egy evőkanál ecettel, egy evőkanál olivával és két evőkanál fehér cukorral együtt. Egy csipet só sem árt. Keverjük el alaposan és hagyjuk állni egy percig. A káposzta ennyi idő alatt megpuhul kissé és enged kevés levet is. Nyomujnk rá három evőkanál majonézt és keverjük el alaposan. Az ínyencek megbolondíthatják az egészet egy csipet mákkal.

Ha készen vannak a saláták vegyük ki a pogácsákat grill alól és tálaljunk amíg még meleg, Fűszerezzük egy kevés édes chili szósszal, meglátják megéri!

Egészségünkre!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr165834150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása