Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Csirkemell rizsbundában répasalátával

2014.04.07. 19:44 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

Ropogós finomság.

Mi kell hozzá?

A csirkéhez:

  • 4 fél csirkemell, kicsontoza, lebőrözve
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • só, bors, olivaolaj

A répasalátához:

  • 4-5 szál répa
  • 4 evőkanál majonéz
  • pár csepp citromlé

Mikor készül? Mennyi ideig?

Nálunk ez a nagytakarítás napi menü, mert gyorsan megvan és ha végére hagyom a konyhát akkor nem is csinálok vele akkora rumlit. Ja és az egész napi testmozgás után tök jót tesz némi fehérje. Egyébként tényleg tíz perc az egész, és össz vissz két edény kell hozzá. 

Hogyan készül?

Reggel összedobom a csirkét. Azaz megfogom kinyitom a dobozt, vagy papírt amiben van és megsózom, majd borsozom, mehet rá némi oliva olaj és betszem a mikróba pihenni sütésig. Igen a mikróba. Onnan nem jön ki a szag így nem őrül meg a macska. 

Ha eljön az ebéd ideje, kiveszem a csirkét a mikróból és beleforgatom a rizslisztbe. Nem kell teljesen fednie, csak szórjuk rá flegmán aztán maszírozzuk meg kicsit. Kézmosás. Tányérok előkészítése, miközben a serpenyőt odateszem a legnagyobb lánra és hagyom melegedni. 

Amíg eléri az üzemi hőmérsékletet (nagyon nagyon forró lesz), megmosom a répákat. Nem szoktam megpucolni csak erősen megmosom, így nem kell vele szenvedni és az ízében nem érezni. Igényesebbek pucolják meg nyugodtan. 

A serpenyő meleg, úgyhogy mehetnek bele a csirkemellek egy vékony réteg oliva olajra. Ha félünk, hogy kiszárad dobjunk melléjük egy vajkockát. Amíg csirke pirul lereszelem a répákat egy tálba. Mire kész van (nekem kb. 3-4 perc, aki lassabb az nézze az időt, de semmi esetre se kapkodjon mert az nem vezet jóra) megpirul a csirke egyik oldala lehet is megfordítani és lefedni egy kisebb fedővel. Van négy percünk amíg a csirke megsül, úgyhogy gyosran facsarjunk kevés citromot a répára, majd mehet rá a majonéz és keverjük is el gyorsan. Mehet az asztalra. 

Mikor a csirke másik oldala is megpriul vegyük ki és hagyjuk állni két percet, amíg kis kupacokat szedünk mindenkinek a répából. Tegyünk a kupacok közé egy-egy csirkét és kívánjunk jó étvágyat!

Egészségünkre!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr25977608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása