Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Zöldbab zöldbabbal

2014.03.04. 13:48 | TaklerJudit | Szólj hozzá!

Gyors, "majdnem vegetáriánus" vacsora hétköznapokra.

 

Mi kell hozzá?

  • 2 konzerv egész ceruzabab (ha friss is elérhető az még jobb, kb. fél kg)
  • 1 csomag bacon
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag juhtúró
  • 1 kis natúr joghurt
  • kapor
  • só, bors
  • szerecsendió
  • oliva olaj

 

Mikor készül? Mennyi ideig?

Ezt az ételt akkor készítsük, ha csak fél óránk van összedobni valamit. Ha télen valami zöldséges ételre vágyunk, mert nem baj ha nincs fross zöldbab, konzervesből készítve ugyan olyan finom lesz és tényleg pillanatok alatt kész van.

Hogyan készül?

Készítsünk elő egy serpenyőt és egy lábost a tűzhelyre. A lábosban forraljunk vizet, tegyünk bele sót, borsot és szerecsendiót. Nem kellenek nagy edények, az ételt elég több részletben elkészíteni.A zöldbabot (még egyszer kihangsúlyozom, hogy egész ceruzababra van szükségünk, mert a daraboltból képtelenség elkészíteni ezt a finomságot) mossuk meg és a lobogó vízben forraljuk pár percig, majd szűrjük le, majd hideg víz alatt hűtsük ki.

Egy műanyag tálban keverjük össze a zöldbabok "bundáját" 2 tojásból és 2 evőkanál lisztbő, pici só, borsl. Egy folyós tésztát kapunk, amibe majd a kis zöldbab"csomagokat" fogjuk mártani és kisütni...de ennyire ne szaladjunk előre. Tehát a zöldbabot leforráztuk, kihűtöttük, a massza is ott pihen a pulton.

Ennek az ételnek a leginkább pepecselős része következik. Vegyük elő a bacont, és egy vágódeszkára terítsünk ki belőle egy szeletet. 4 db zöldbabot fogjunk csokorba, és rakjuk a bacon szélére, majd tekerjük a baconbe jó szorosan. Ha már kétszer körbetekertük a zöldbabot, vágjuk el a bacont, a következő 4 zöldbabhoz fogjuk felhasználni. Így készítsünk sok-sok baconbe tekert zöldbab quartettet. A zöldbab felét használjuk el ilyen módon.

Ha ezzel készen vígyunk, tegyünk kevés oliva olajat a serpenyőbe és gyújtsunk alá, mert amint meleg, kezdhetjük őket sütni. Az előzetesen már összekevert tojás-liszt masszába forgassuk bele a baconbe tekert babokat, majd a forró olajban süssük meg őket. Kb. másfél perc oldalként, és figylejünk a forgatási sorrendre. Mindig csak kevés oliva olaj legyen egyszerre a serpenyőben, figyeljünk hogy ha elfogy, pótolni kell a zsiradékot.

Ha kisültek a csomagok, tegyük őket tűzálló tálba, és közepes hőfokra tegyük be a sütőbe a grill alá, így se nem hűlnek ki, se nem puhul meg a bundájuk, mert én személy szerint nem szeretem a szikkadt bundát, csak a ropogósat.

A zöldbabok tehát napoznak, addig gyorsan elkészítjük a másik felét. A megmaradt zöldbabot és bacont vágjuk nagyobb darabokra és az előbb sütésre haszbált serpenyőt kitörölve tegyük bele sülni a két összetevőt. A zöldbabot ne sózzuk meg, mert akkor kiadná a levét és a szalonna is elég sós már. Ha összesültek, egy kis bors társaságában mehetnek a turmix gépbe, purésítés, és kész a zöldbab püré.

Ekkora már ropogósra pirult a többi zöldbab, vegyük ki őket a sütőből. Már csak a mártogatós van hátra, ami tényleg pofon egyszerű. A juhtúrót egy doboz natúr joghurttal alaposan keverjük el. Aprítsuk fel a kaprot és azt is keverjük hozzá. Ízlés szerint lehet sózni, én nem szoktam, de mindenki maga tudja.

Minden kész, lehet tálalni a zöldséghegyet (a fenti elrendezés csak egy ötlet).

Egészségünkre!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

Címkék: zöldbab kapor bacon juhtúró szerecsendió bundázott zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr375842955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása