Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Orosz cékla saláta a la Szocsi

2014.02.17. 19:46 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

Itt a téli olimpia, így fontosnak tartom, hogy megemlékezzünk orosz felebarátainkról. Bár nem mondanám ezt a salátát  feltétlenül autentikusnak, de a nyers cékla miatt megérdemli az orosz jelzőt!

Mi kell hozzá?

  • 2 darab nyers cékla, megmosva, megpucolva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab lime
  • 1 szelet füstölt lazac (kb. 100 gramm, de kihagyható, csak akkor meg kell kicsit sózni a végén!)
  • 1 csomag rukkola
  • 2-3 szem koktél paradicsom
  • 1/3 kígyóuborka
  • mozzarella golyók (vagy egy nagy is jó lesz, de elhagyható)
  • 3 teáskanál tökmagolaj (óvatosan vele mert nagyon domináns íze van, meg elképesztően zsíros)

Mikor készül? Mennyi ideig?

Igazi téli saláta. Tele van vitaminnal és a nyers cékla miatt különösen ajánlott télen. Téli olimpia idején meg végképp ajánlott, ha több céklát veszünk akkor csinálhatunk belőle borscs levest (ehhez javaslom, hogy orosz oldalakon keressünk receptet, hiszen a google fordító úgyis segít). Kiváló köret halakhoz, de magában is nagyon finom, bár ilyekor tegyük bele azt a fránya sajtot. Nem mellesleg negyed óra alatt kész, csak arra figyeljünk, hogy ne a legszebb ruhánkban álljunk neki, mert a cékla leve nem jön ki egykönnyen.

Hogyan készül?

A megmosott, megpucolt céklát egy durvább reszelővel apírtsuk össze, és tegyük egy mélyebb keverőtálba. Nyomjuk bele a fokhagymát, majd löttyinsünk bele tökmagolajat és csavarjuk bele a limeot. Keverjük el egységes állagúra és tegyük félre egy kicsit, amíg kimagozzuk a paradicsomot. Ha magtalan, szeleteljük fel apróra, és tegyük a céklához. Egy villával karcolgassunk csíkokat a kígyóuborkába és szeleteljük durvára, majd a rukkolával együtt tegyük a céklához és keverjük el alaposan. Öntsük le a mozzarella golyók levét, majd tegyük a salátához és kész is. Irány a hűtő és tálalásig ki se vegyük! 

Tálaláskor szórjuk rá a lazac darabokat, és kívánjunk jó étvágyat!

Egészségünkre!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben! 

Címkék: saláta lazac paradicsom fokhagyma cékla szocsi mozzarella kígyóuborka rukkola tökmagolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr665819098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása