Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Chilis tepsis csirke

2014.03.10. 20:11 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

"Gyorsan együnk valamit ami finom és nem hízlal, de nincs kedvem rendelni" című epizódunkat látják.

Mi kell hozzá?

  • négy fél kifilézett, lebőrözött csirkemell
  • chili por, só, bors
  • oliva olaj
  • egy szem paradicsom
  • 2-3 szem salottahagyma, vagy egy fej lilahagyma
  • egy szál újhagyma
  • kevés vaj

Mikor készül? Mennyi ideig?

Akkor szeretem csinálni amikor marad pár dolog a hétvégi főzésből és fel szeretném használni. A hozzávalók között a zöldségeket nem kell szentírásnak venni, csak ahhoz tartsuk magunkat, hogy 1 a 4-hez legyen a zöldségek aránya a húshoz. Így nem fog úszni az egész mint egy mini lecsó. Ja azt meg had ne mondjam, hogy az egész 30 perc és akkor már el is mosogattam.

Hogyan készül?

Serpenyő a legnagyobb rózsára és szokás szerint a legnagyobb lángra. Grillt maxon bekapcsoljuk. Fogjuk meg a csirkét és sózzuk borsozzuk majd mehet egy-egy oldaukra kevés chili por. Ha már jutott mindre akkor dörzsöljük őket keményebben egymáshoz, így belemaszírozzuk a húsba a fűszert és sütés közben enyhén pikáns, fűszeres kérget kap majd. Végül kevés oliva olajjal locsoljuk meg őket mindkét oldalukon. 

A serpenyő már meleg, mehet bele a csirke bőrös oldalával lefelé (tudom, nincs rajta a bőr, de hűlt helyét tegyük alulra első körben), majd mehet rá szokás szerint a serpenyőnél kisebb fedő is. Így távozik a pára, de hosszabb úton. A csirkének oldalaként kb 3-4 perc kell amíg barnáa pirul és csak egyszer fordítsuk meg, nem körhinta ez, hogy forogjon!

Amíg a csirke sül mi szeleteljünk zöldségeket. Szép nagy darabokat vágjunk, ez az étel akkor jó ha rusztikus. Mire mindent felvágunk a csirke is elkészül, tegyük hát bele egy kis tepsibe szórjuk rá a zöldségeket, majd végezetül tegyünk minden mellre egy kis vaj kockát és irány a grill még 7 percre. 

7 perc untig elég a mosogatásra, ergó akár meg is tehetjük.

Ha lejár a grill ellenőrizzük, hogy átsült-e (villa, óvatosan húzva szálaira esik), majd hagyjuk kicsit állni amíg tányért melegítünk. Tálaljuk kevés salátával, vagy rizzsel, de magában is jó vacsorára.

Egészségünke!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

Címkék: oliva hagyma paradicsom csirkemell chili salotta tepsi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr75853140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása