Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Lecsó

2014.03.17. 20:11 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

A pillanat amikor beintünk a diétánknak. 

Mi kell hozzá?

  • kb két szál lángolt kolbász (lehetőleg valami szárazabb fajta)
  • 11 darab tv paprika (lehet benne piros kápia is attól szebb lesz a textúrája)
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 7-8 darab paradicsom
  • 2 fej vörös hagyma
  • só, bors, napraforgó olaj

Mikor készül? Mennyi ideig?

Most már biztos az apokalipszis közeleg. Az egészséges életmódot hírdető gasztrokibicen megjelent egy olyan kaja amiben NINCS oliva olaj. Hát hová fajul a világ? Persze a fanyalgóknak itt van pár olyan recept is, mondjuk ez, ez meg ez. Már lassan egy éve élek ezen a diétán és az életem minden területén érzem a pozitív hatásait (igen minden területén, tudom, hogy bele magyarázásnak tűnik de higgyék el nekem így van), de azért néha nagyon jól esik visszatérni egy pillanatra a klasszikus magyar konyhához, és magunkba tolni valami csípős, zsíros, piros paprikás zsenialitást, persze ettől még nem lesz rendszeresen része a táplálkozásomnak mert nem bírja a gyomrom (tíz éven keresztül minden reggel éhgyomorra cigi, és irdatlan sok Burger Király meghozta a gyümölcsét, talán pont ezért kezdetem el odafigyelni). Az alábbi recepttel meg sokan vitatkoznának, én így csinálom, gondoltam megosztom kis üde színfoltnak. Ja, hogy le ne maradjon. Húsz perc az egész. Na jó legyen harminc, de akkor már el is mosogattam.

Hogyan készül?

Mident tegyünk ki a pultra, így lesz egy kis forgalmi dugó, de legalább nem kell a hűtőhöz is rohangászni közben. Ha megvan minden, tegyünk oda egy nagyobb edényt (én a wokot szoktam mert annak jó a hőelosztása, és rengeteg kaja fér bele) egy közepes rózsára és gyújtsunk lazán, közepesen alá. Kb. két evőkanál olajat bele. 

Kés élezés, majd mehet a kolbász karikába, ha megvan tegyük az olajba és keverjük el egy kicsit aztán haggyuk pirulni, amíg megpucoljuk és felvágjuk a hagymát. Nem kell kockázni. Elég vékonyra szeletelni. Hogyan? ÍGY!

Ha megvan a hagyma, szedjük ki a kolbászt a wokból és tegyük félre. A kolbász zsírján pirítsuk a hagymát és essünk neki a paprikáknak. Na itt tényleg legyünk gyorsak mert sok van és a hagyma nem vár olyan sokat, hogy pöcsölgessünk. Pikk-pakk kikapjuk a csumákat aztán mehetnek is szeletbe. Előbb félbe aztán kis csíkok, így a leggyorsabb. Toljuk a hagyma mellé és keverjük el. Mehet a hegyes erős is, de azt elég karikázni, így rusztikusabb lesz. Keverjük óvatosan, majd MOST megy a só meg a bors. Újabb keverés, rotyogjon, vegyük kicsit feljebb a gázt alatta. Nem fog leégni nem kell félni mert a só miatt rögtön elkezdi kiengedni a levét.

Paradicsom. Kockába vele. Előbb félbe, majd újra félbe és a végen darabokra. Ha megvagyunk dobjuk az edénybe és dolgozzuk el. Adjunk neki négy percet amíg elmosogatunk, és rendet teszünk a pulton. Mikor kész a pult, öntsük vissza a kolbászt a zöldségek mellé, keverjük el alaposan, majd mossuk el az edényt amiben volt eddig. Ennyi idő alatt még rottyan hármat. Zárjuk el, vegyünk elő egy tányért és tálaljuk. Mi mással díszíthetnénk mint pár szelet kenyérrel és egy-két karika hegyes erőssel?

Asztalra vele, majd be a szervezetbe, holnap a konditeremben meg meséjük azt, hogy csirkét ettünk rizzsel, vagy egy salátát mentes vízzel, ez meg marad a mi titkunk ;-)

Egészségünkre! 

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

Címkék: hagyma paradicsom paprika kolbász lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr845866717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása