Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Zöldborsós mustáros csirke

2014.03.20. 18:54 | TaklerJudit | Szólj hozzá!

Friss és könnyű vacsora (köszönet az ötletért Stahl Juditnak)

 

Mi kell hozzá?

  • 1 csirkemell, lebőrözve, kicsontozva
  • vaj
  • 250 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 csomag zöldhagyma
  • tejszín
  • mustár
  • száraz fehérbor
  • 1 db húsleveskocka
  • só, bors és egy kevés liszt

Mikor készül? Mennyi ideig?

Tipikusan az éhezők étele. Akkor készítsük ha éppen hazaértünk a munkából, majd meghalunk az éhségtől és tudjuk hogy ha rendelnénk, a futár úgyis már csak addigra érne oda az étellel mire ezt már rég megettük és elmosogattunk. Vagy akkor, ha félig üres a hűtőnk, mert az ehhez szükséges dolgok azért általában még megtalálhatóak benne.

Hogyan készül?

Nem sok előkészítést igényel. Vegyünk elő egy nagy vágódeszkát, mehet alá a nedves konyharuha. Ezen kívül egy wokra és egy mélyebb tálra lesz szükség, semmi másra. Aprítsuk fel a zöldhagymát és húzzuk a vágódeszka szélére. Mossuk meg a csirkét, daraboljuk nagyjából 2x2 centis kockákra, csak úgy, ahogy éppen a kezünkben van, nem kell vonalzóval méricskélni, majd forgassuk lisztbe a csirke kockákat egy mélyebb tálban.

Ekkor tegyünk a wokba kb 50 gramm vajat és lassan olvasszuk fel. Ebben fognak pirulni a csirke darabok. Ha forró a vaj, bele a csirkéket, szépen fehéredésig süüsk minden oldalát. Ha kész vannak, szedjük ki a wokból, vissza a keverőtálba, az már úgyis ismerős terep a csirkénknek.

Az üres wokban újabb adag vajat olvasztunk, majd dobjuk rá a zöldhagymát és kicsit pároljuk át. Ha már kezd szétesni, egy pohár fehérborral kínáljuk meg. Tetszeni fog neki. Egy pár másodpercnyi forrás után elkezdjük érezni a bor illatát, úgyhogy adjunk hozzá kb 1 deci vizet és egy kis doboz tejszínt, és morzsoljunk bele egy húsleves kockát. Kanalazzunk rá ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és ebben a sűrű mártásban ami mostanra olyan elképesztő illattal tölti meg a konyhát hogy a kezdetben nagyon éhesek legszívesebbe már a falat is lerágnák, főzzük puhára a mirelit zöldborsót. Ha az egész mártás összefőtt, ez körülbelül 8 perc, visszatesszük a csirkét a szószba, átmelegítjük és tálalhatunk is.

Köretet mindenki ízlése szerint válasszon hozzá.

Egészségünkre! 

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

Címkék: csirke tejszín mustár fehérbor zöldborsó zöldhagyma mustáros csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr935871392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása