Megnézném!

Legjobb receptes blogok

Gasztrokibic

Egy pesti srác kalandozásai a gasztronómia világában.

Mi ez?

Sajttal, sonkával töltött csirkemell

2014.02.25. 20:04 | Cseszneki Balázs | Szólj hozzá!

Csináljunk éttermet a lakásból! Avagy, hogyan lesz ez is egészséges mégis finom.

Mi kell hozzá?

A csirkéhez

  • 4 fél csirkemell
  • 1 db mozzarella golyó
  • 1 csomag sonka (valami finom, de szerintem a selyemsonka is szenzációs bele)
  • oliva olaj
  • vaj
  • só, bors

Köret gyanánt:

  • rukkola
  • 1/2 kígyóuborka
  • citrom
  • oliva olaj

Mikor készül? Mennyi ideig?

Igazi randi kaja. Ezt mindenki szereti, kivéve a vegákat, de nekik meg lehet csinálni gomba fasírttal ugyanezt. Gyorsan készen van. Lehet közebn beszélgetni, és aki fogékony rá be is vonhatjuk az elkészítésbe. Igazi látványos kaja, ami egyszerre ad tanúbizonyságot kulináris műveltségükről, valamint az egészséges táplálkozáshoz való ragaszkodásunkról. 

Hogyan készül?

Sütés előtt egy-két órával tegyük ki a csirkét a hűtőből, sózzuk, borsozzuk masszírozzuk be némi oliva olajjal és tegyük félre pihenni amíg kicsit melegszik, amitől finom zaftosra sül majd. Ha elérkezett az idő, tegyünk egy vastag aljú serpenyőt a legnagyobb rózsára és adjunk neki maxon és vegyünk elő egy kisebb fedőt mint amekkora a seprenyő, mert az a cél, hogy később úgy fedjük le a csirkét, hogy a gőz hosszabb úton, de azért távozzon. Kapcsoljuk be a grillsütőt és szintén tekerjük maxra.

Amíg a seprenyőnk melegszik dolgozzuk meg kicsit a csirkét! Vágjunk óvatosan a hús hosszában zsebeket a mellekre. Tépkedjük apróra a sjtot és a sonkát, majd dugdossuknk mindekettőből keveset a csirkékbe. Mire készen vagyunk a seprenyő meg is melegszik, tegyük bele a melleket és mehet rájuk a fedő (ha nem elég nagy a serepnyő inkább süssük két körben, de ne érjenek össze a húsok). Amíg a csirke egyik oldala pirul (kb. 3-4 perc, és nem árt közben ablakot nyitni, mert füstölni fog keményen) vegyünk elő egy kevés vajat a hűtőből és vágjunk belőle két kisebb kockát. Mikor az egyik oldala megsül fordítsuk meg és tegyünk rá egy kevés vajat, mert így nem szárad ki. Süssük további 3-4 percig. Miközben a sütőbe tegyünk be egy kis tepsit. 

Mikor a másik oldala is megsült a csirkének zárjuk el és tegyük a tepsibe, majd mehet a grill alá újabb 4 percre. Közben csináljunk salátát. 

Egy nagyobb tálba tegyük ki a rukkolát, majd szeleteljük rá az uborkát. Nálunk hosszában szokás de mehet karikára is, lényegében mindegy. Csavarjuk rá a citrom levét és locsoljuk meg pár csepp oliva olajjal. Közben a hús el is készül, tegyük ki egy deszkára pihenni amíg megterítünk. 

Egészségünkre!

Az ételek négy főre készülnek. A receptek elkészítéséhez szükséges "alapcsomag" itt található, a különböző hozzávalókról pedig itt talál nehezen nélkülözhető leírást! Ha kérdés van nagyon szívesen válaszolok kommentben!

Címkék: csirke olaj oliva sonka sajt vaj mozzarella rukkola

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokibic.blog.hu/api/trackback/id/tr375832726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása